Kuraterte kunstmesser

Galleristene overtar kunstmessen i Berlin, London-messen Frieze inntar New York.

Kunstmessen Frieze inntar New Yorks Randalls Island i mai neste år.

I følge et oppslag i Frankfurter Allgemeine Zeitung legges kunstmessen Art Forum i Berlin ned i sin nåværende form. Den skal imidlertid gjenoppstå som en del av ABC-messen (Art Berlin Contemporary) som har premiere 7-11 september.

ABC-messen styres av de ledende galleriene i Berlin, som også står bak galleri-helgen som arrangeres årlig i månedsskiftet april/mai. Dermed er den årelange drakampen mellom de profesjonelle messearrangørene i Messe Berlin og de ledende galleriene i Berlin over. Seieren gikk til galleriene, som ventelig vil skape en mer kuratert kunstmesse. I følge Der Tagesspiegel er eventstedet Postbahnhof ved Berlin Ostbahnhof i Kreuzberg aktuelt som messelokale.

Også i New York vinner de strengt kuraterte messene fram. Misnøye med The Armory Show, som arrangeres i mars hvert år, har ført til at hele 12 kunstmesser ble arrangert i samtidig i New York i år. Nå øker konkurransen ytterligere, etter som kunstmessen Frieze kommer til New York. Frieze venter dog til mai og skal i følge Financial Times arrangere sin messe på Randalls Island, en øy beliggende i byens East River.

Frieze presenterer neste år også messen Frieze Masters, som skal vise kunst produsert før år 2000, inkludert antikviteter.

Comments