Blood Sucker Sex Magic

I utstillingen blood sucker sex magic we are the world we are the children we are the ones who make a better place so lets start given som åpnet på Galleri Galuzin på fredag

I utstillingen blood sucker sex magic we are the world we are the children we are the ones who make a better place so lets start given som åpnet på Galleri Galuzin på fredag

– presenterer Kjetil Berge 13 fotografier og fire videoverk som på forskjellige måter tematiserer sykdom og død. Berge som er mest kjent for sosiale skulpturer har i en årerekke gjort seg bemerket både nasjonalt og internasjonalt, og stilte blant annet ut på Havanabiennalen tidligere i år.

I fjor høst lå Berge på sykehus med en bakterie-infeksjon og for å holde seg virksom i denne perioden fant han frem et gammelt fotoapperat og begynte å dokumentere omgivelsene rundt seg. Dette resulterte i en serie på tretten fotografier som nå vises i galleriets overlyssal. Fotografiene er ofte mørke og utydelige og kan gi en følelse av å befinne seg et sted mellom bevissthet og drøm. Motivene er poetiske innblikk i den situasjonen Berge befant seg i, og uten at dette blir eksplisitt uttrykt aner vi sykdom, forgjengelighet og død i kulissene.

Bildet Cleaner, (aid) viser en mannskikkelse i blå vaskeuniform med rosa plasthansker. Rommet er mørkt og mannens ansikt ligger i mørket slik at han framstår som en siluett. Bildet er mørkt med duse farver og manglende fokus. Denne nølende fremstillingen av dagligdagse hendelser på sykehuset er typisk for hele serien. Også i bildet Head and shoulders, (Ethermorton) møter vi en mann som nesten forsvinner i mørket. En mann ligger i sengen og trekker tilside et gardin slik at bare overkroppen er synlig. På nattbordet ved siden av står en flaske shampo og en elektrisk tannbørste. Vi aner ansiktstrekk i mannens ansikt, men det nedtonete lyset gjør det umulig å avgjøre om han smiler eller ikke. Begge bildene gir en følelse av et søvntungt eller neddopet blikk som ikke klarer å fouksere, men snarere myser på virkeligheten som det ikke helt klarer å fange.

Videoverkene er løsere knyttet til tematikken i bildene, som Hvis jeg bare finner vei fra 2005 som viser en jente som går innover i en skog i skumringen mens hun drar et oppblåsbart skjelett etter seg og nynner en barnesang. Vidoen gir assosiasjoner til The Blair Witch-project samtidig som det minner oss om Halloween. Halloween er som kjent den katolske minnefesten for helgener og matyrer, og ifølge tradisjonen er terskelen mellom den logiske, daglige verden og den spøkelsesaktige nattverden nærmest usynlig denne kvelden.

Kjetil Berge: blood sucker sex magic we are the world we are the children we are the ones who make a better place so lets start given , galleri Galuzin, 3 -12 november.
Åpningstider torsdag – søndag kl 14.00-17.00

Comments