Relax its Holiday Inn

På lørdag åpnet Galuzin Gallery i Oslo sin andre utstilling uten at galleriet offisielt er åpnet.

På lørdag åpnet Galuzin Gallery i Oslo sin andre utstilling uten at galleriet offisielt er åpnet.

På lørdag åpnet Galuzin Gallery i Youngsgt 4 i Oslo sin andre utstilling uten at galleriet offisielt er åpnet. Det skjer først i januar neste år. Første utstilling var det Galleri nr.9 i eksil som stod for, og nå er det tretten kvinner som stiller ut i Galuzins lokaler og i syvende etasje i Arbeiderpartiets bygg med inngang fra Operapassasjen.

Utstillingen er variert, men dominert av flate verk som foto, tegning, maleri og video. To lysverk er også inkludert; Eirin Støens No Guts No Glory som presenterer et lysende bilde av tarmer, hjerner og andre innvoller og et maleri som endrer farve ved hjelp av en lyskaster. Det siste er laget av Kristine Afacan. I tillegg finner man to installasjoner, begge i Galuzin Gallery, som er laget av henholdvis Thora Dolven Balke og Lina Maria Rincón. Balke er forøvrig den eneste av de tretten kvinnene som stiller ut i begge lokalene. Verket som går under tittelen Oh God No består av en rominstallasjon med en hvit seng, en død ilder og et lydverk (som forøvrig kan kjøpes på cd) i Galuzin Gallery samt tre fotografier i Arbeiderpartiets bygg.

Utover de fire jeg har nevnt er Christina Peel, Ingvild Langgård, Tora Dalseng, Kristine Øksendal, Therese Angel Mæhle, Ida Falch Øien, Marianne Hurum, Jorunn Hanche Øgstad og Anna Særnblom deltakere på utstillingen. Den varer til 11. desember, gå og se den!

Comments