3rdperson på Nordic Art Info

På torsdag åpnet utstillingen 3rdperson av Jone Skjensvold på Nordic Art Info.

På torsdag åpnet utstillingen 3rdperson av Jone Skjensvold på Nordic Art Info.

Utstillingen 3rdperson som åpnet på torsdag på Nordic Art Info inneholder arbeider av Jone Skjensvold der han utforsker portrettet som genre. Foruten ett fotografi er alle arbeidene virtuelle og interaktive. To av verkene er projisert på veggene i galleriromet, mens det tredje er presentert på dataskjerm.

Verkene fremstiller venner av kunstneren gjennom tekst, lyd, bilder og animasjon og han forklarer tittelen som et møte mellom tre personer; han selv, den som blir portrettert og betrakteren som deltaker. Alle kan være den tredje personen.

Arbeidene inviterer oss til å engasjere oss i den portretterte og å lære denne å kjenne gjennom å interagere med verket. Mehrad the master, er laget som en html-side med en mengde thumbnails som man kan velge ved å trykke på museknappen. Til hvert bilde er det knyttet en lydfil hvor en historie blir fortalt. Jonas, Fride Sokrates, Anna og Terje får en til å tenke på en enarmet banditt. Her ser vi fotografier av Terje og de fire barna hans som rullerer når man klikker på en stjerne under hvert bilde. Til bildene er det knyttet korte tekster fra uttalelser som barna har gjort om faren. Det siste verket i utstillingen, Synne, er et mer intimt portrett fortalt gjennom korte meldinger mellom kunstneren og Synne via internett, sms og e-post. Her introduseres vi gjennom flyktige meldinger til en ung kvinne i hennes siste leveår.

3rdperson var til 12.mars

Nordic Art Info, Brugata 3c. Oslo
Åpningstider under utstillingen:
Torsdag, kl 19.00-21.00
Fredag, kl 14.00-18.00
Lørdag – søndag, kl 12.00-16.00

Comments