Levende vegger på Sound of Mu

For tiden viser Janicke Schønning installasjonen Penn – en installasjon i blekk og papir på den nystartede baren og visningsstedet Sound of Mu på Grünerløkka i Oslo.

For tiden viser Janicke Schønning installasjonen Penn – en installasjon i blekk og papir på den nystartede baren og visningsstedet Sound of Mu på Grünerløkka i Oslo.

Sound of Mu er en bar/ café nederst i Markveien som i løpet av våren har etablert seg som et nytt visningssted for elektronisk kunst og lyd. Her holdes det jevlig konserter, performance, dj-konsepter og utstillinger. Som vi kan lese på hjemmesiden deres tar Sound of Mu «sikte på å være et knutepunkt for formidling av ulik kunstfaglig og annen kompetanse. Et møtested hvor forskjellige miljøer kan unnfange, diskutere, utvikle og presentere sine ideer i fellesskap».

For tiden vises utstillingen Penn – en installasjon i blekk og papir av Janicke Schønning hvor kunstneren har plassert metervis med papir i taket og langs veggene gjennom hele lokalet. Papiret er dekket av håndskrevne setninger som har kommet til gjennom fri assosiasjon. For Schønning handler det om gi opp kontrollen og la språket og blekket leve, utvikle seg og mutere på egenhånd. Dette uttrykkes både gjennom manglende sensur i teksten og gjennom installasjonens karakter i rommet hvor papiret henger eller faller ned fra taket og nesten kommer ut av veggene. Tekstene er gjerne intime, følelsesladde og personlige utformet i en nesten kalligrafisk håndskrift. Schønning forteller at hun er svært fascinert av den romantiske kunstnermyten som hun opplever som tapt i det moderne samfunnet og at hun ønsker å diskutere et romantisk aspekt av den skapende prosessen gjennom å oppgi kontrollen over verket.

Tidligere har Schønning presentert lignende arbeider i en utstilling på Nidar Bergenes gamle marsipanavdeling og på Galleri 69 på Grünerløkka. I utstillingen Marsipanavdelingen fylte kunstneren et rom med tekster som kom ut gjennom dører og vinduer som etter en ekslosjon. På galleri 69 bodde hun i galleriet før og under utstillingen og fylte gulvet, taket, veggene og medbrakte møbler med tekst og tegninger.

Janicke Schønning, Penn – en installasjon i blekk og papir, 20.april-1.mai
Sound of Mu, Markveien 58, Oslo
åpningstider:
mandag til torsdag 17:00-01:00
fredag til søndag 13:00-01:00

Comments