Inntar Oslo fengsel

Amelia Beavis-Harrison er en av tre kunstnere valgt ut til et prosjekt i regi av UKS og Munchmuseet, med utgangspunkt i Oslo fengsel.

Amelia Beavis-Harrison, Take on the News, 2015. Performance med Deke Dobson, Adam Kammerling og Vanessa Kisuule.
Amelia Beavis-Harrison, Take on the News, 2015. Performance med Deke Dobson, Adam Kammerling og Vanessa Kisuule.

Unge kunstneres samfund (UKS) kunngjorde torsdag forrige uke (14. april) at Amelia Beavis-Harrison og duoen Hanne Ramsdal & Rebekka Nystabakk er valgt ut til et kunstprosjekt utviklet i fellesskap med Munchmuseet.

Amelia Beavis-Harrison forteller til Kunstkritikk at prosjektet ennå er i startgropen, men hun kan røpe at hun skal gjøre en performance med utgangspunkt i tekst produsert av Ramsdal og Nystabakk, basert på inntrykk fra Oslo fengsel.

Både Ramsdal og Nystabakk har bakgrunn fra teater. Som en av initiativtagerne til den nomadiske kunstplattformen Kunst Vardo, var Beavis-Harrison sist helg med å arrangere en rekke intervensjoner og performancer rundt omkring i Oslo under tittelen FEED. Hun beskriver sine senere arbeider som ofte stedspesifikke performancer, laget med utgangspunkt i historiske skuespill og juridiske dokumenter.

Amelia Beavis-Harrison. Foto: Julian Hughes.
Amelia Beavis-Harrison. Foto: Julian Hughes.

– Å jobbe med nyskrevet tekst av Hanne Ramsdal og Rebekka Nystabakk fra Oslo fengsel blir en ny dynamikk for meg, siden det innebærer en tettere relasjon til tekst og respons, sier hun til Kunstkritikk.

Det foreløpig navnløse prosjektet kurateres av Munchmuseets Natalie Hope O’Donnell og daglig leder for UKS Johanne Nordby Wernø, og inngår i Munchmuseet i bevegelse, et fire år langt program der museet samarbeider med ulike aktører om midlertidige samtidskunstprosjekter i aksen mellom det nåværende bygget på Tøyen og det nye i Bjørvika. Startskuddet gikk forrige uke med seminaret Spaces for art in Oslo: Prosjekt i Gamlebyen – PiG (1994) revisited, hvor Kunsthall Oslo var med på arrangørsiden.

Etter planen presenteres resultatet av Beavis-Harrison, Ramstad og Nystabakks samarbeid i månedskiftet november-desember 2016.

Comments