Moderna Museet trapper ned i Malmö

Moderna Museets avdeling i Malmö er blitt dyrere enn ventet. Nå trappes den selvstendige virksomheten ned og sjefen slutter.

Moderna Museet Malmö © Foto: Åsa Lundén.

Moderna Museet i Malmö åpnet dørene i desember 2009 og har siden den gangen forsøkt å markere seg som et selvstendig supplement til modermuseet i Stockholm. Museumssjef Magnus Jensner kom fra suksess med Dunkers Kulturhus i Helsingborg en time nord for for Malmö. Han var allerede før åpningen klar over utfordringen, men håpet museet skulle oppnå selvstendighet. «Det er viktig å poengtere at Moderna Museet Malmö ikke er en ufo fra Stockholm som skal bedrive Stockholmsvirksomhet. Det er en lokal virksomhet. Det skal være en filial, men en selvstendig filial,» sa Jensner til lokalavisen Sydsvenska Dagbladet i 2008.

Nå er den drømmen skrinlagt. I følge en pressemelding fra Moderna Museet er driften av Malmö-filialen blitt dyrere enn ventet og to millioner kroner skal spares blant annet ved at man avvikler sjefens kontrakt og i stedet ansetter en «koordinator» i Malmö. Både logistisk og kunstnerisk skal Moderna Museet Malmö nå ha et «øket samarbeid med Stockholm».

Comments