Elmgreen og Dragset vant i London

Den dansknorske kunstnerduoen Michael Elmgreen og Ingar Dragset skal oppføre en skulptur på Trafalgar Square i London i 2012.

Michael Elmgreen og Ingar Dragset, Powerless Structures Fig 101, 2010. Konkurranseutkast.

Den dansknorske kunstnerduoen Michael Elmgreen og Ingar Dragset skal oppføre en skulptur på Trafalgar Square i London i 2012.

Fredag annonserte borgermesteren i London at den dansknorske kunstnerduoen Michael Elmgreen og Ingar Dragset har vunnet konkurransen om oppføringen av en skulptur på Trafalgar Square i London i OL-året 2012. Katharina Fritsch vant oppdraget for 2013.

Elmgreen og Dragset-skulpturen Powerless Structures, Fig. 101 forestiller en liten gutt som rir på en gyngehest. Forslaget er tidligere omtalt på Kunstkritikk her.

I følge et videointervju med kunstnerne publisert på borgermesterens offisielle hjemmeside tar forslaget utgangspunkt i stedet Trafalgar Square og rytterstatuens tradisjon og historie. I opposisjon til de tradisjonelle framstillingene av autoritære krigsherrer gir gutten på gyngehesten, i følge kunstnerne, en mulighet til å forestille seg en framtid uten krig. Det er «en feiring av det ordinære og muligheten til forandring,» i følge Michael Elmgreen og Ingar Dragset.

[FEATUREDVIDEO]

Comments